آدرس : گیلان - شهرستان فومن - جاده ماسوله - شهرک صنعتی کوچیچال - بلوار شهید خمامی
شماره تماس : 01334718561 - 01334718562 - انتقادات و پیشنهادات 50004170112
ایمیل : farnazpakancompany@gmail.com
شوینده به موادی گفته میشود که بخاطر ترکیبات خاصشان، خاصیت از بین بردن آلودگیها و چربی هارا از سطوح و یا روی اجسام دارند. ذرات چربی و آلودگی ها، روی پارچه ظروف و یا هرسطحی چسبیده و با شست وشوی ساده باآب از بین نمیروند. برای زدودن آنها به مواد شوینده نیازمندیم که با ایجاد پیوندهای شیمیایی، سبب انحلال ذرات چربی و آلودگیها وجداسازی آنها از سطوح میشوند.
برای هرنوع سطوح و یا جسم شوینده مختص به آن تولید شده است. و تولید مواد شوینده طی سالها تغییرو تحولات بسیاری را متحمل شده است. مواد شوینده انواع مختلفی دارند. ازجمله:
امروزه،تعداد شویندهها به حدی رسیده که قابل شمارش نیست.
قدیمیترین و اولین شوینده ساخته شده توسط بشر،صابون است. صابونها دیگر به شکل اولیه خود تولید نمیشوند و نحوه ساخت آنها تغییر کرده است. در تولید صابون از روغنهای معطر، ماده قلیا، موادنگهدارنده و چربیها استفاده میشود. که نوع چربیهای استفاده شده تعیین کننده کیفیت صابون هستند. بنابراین؛ از انواع خالصتر و بی بوتر آنها به منظور صابون سازی استفاده میشود. صابونها از نظر نوع مصرف انواعی دارند:
در ترکیب این صابونها به دلیل ارتباط مستقیمی که با پوست انسان دارند، خاصیت قلیاییشان کاهش یافته و از نرم کنندهها ومواد معطر استفاده شده است.
استفاده از این نوع صابونها امروزه کاهش یافته است. این صابونها از چربیهای ارزان تولید میشوند و کاربرد آنها در شستن لباس هاست.
این نوع صابونها خاصیت درمانی دارند و برای انواع بیماریهای پوستی و قارچی توسط پزشک تجویز میشوند.
این نوع صابونها برای زدودن آلودگی از سطوح فلزی و سایر اشیا کاربرد دارند. درترکیب این صابونها از پودر سیلیس،آلومین،پلی فسفات سدیم و روغن کاج استفاده میشود.
این صابونها حتی در آب دریا خوب کف میکنند و از چربیهای گیاهی مثل روغن نارگیل ونخل و سایر ترکیبات قلیایی ساخته شده اند.
و...
این نوع مواد شوینده، در دسته شویندههای سنتزی قراردارند. و از نظر مواد تشکیل دهنده شان با صابونها متفاوت هستند. افزون برمواد تشکیل دهنده شان، نرم کننده،پاک کننده،ضد باکتری،کف کننده و ...نیز در ترکیب آنها وجود دارد.
در گذشته،برای شست و شوی سر قبل از تولید شامپو،از سدر و کتیرا استفاده میشد. شامپوها نیز جز دسته پاک کنندههای سنتزی قرار میگیرند. مواد تشکیل دهنده شامپوها شامل عوامل پاک کننده،عامل تقویت کننده کف،عوامل نگهدارنده،عوامل حالت دهنده مو،رنگ و بو دهنده(که از عصاره گیاهان استفاده میشود)، رنگ دهنده ها، وغلیظ کننده ها(مثل نمک) است.
_سفیدکننده ها: اولین بار شیمی دان فرانسوی از کلر برای سفید کردن پارچهها استفاده کرد و کمی بعد استفاده از سایر ترکیبات کلر دار برای سفید کردن سایر اجسام نیز بکار گرفته شد. مواد شوینده ای که بعنوان سفید کننده نیز از آنها استفاده میشود، نوعی مواد معدنی اند. رایجترین سفید کنندهها را بانام آب ژاول نیز میشناسند. پربورات سدیم که در خشک شوییها و در ترکیب پودرهای لباسشویی نیز استفاده میشود نیز از سفید کننده هاست که از قدرت کمتری نسبت به آب ژاول برخوردار است. آب اکسیژنه یا پراکسید هیدروژن نیز در این دسته قرار میگیرد. این دسته از شوینده ها،خاصیت بازی دارند و در صنایع مختلفی از آنها استفاده میشود. ازجمله: شستشوی لباس،کاغذ،ظروف،ضدعفونی کننده و... خاصیت سفید کنندگی و پاک کنندگی در دیگر مواد نیز وجود دارد. از جمله:
پودرهای لباسشویی یا به اصطلاح تاید،پودر هایی هستند که برای شست و شوی لباس وارد بازار شدند. در پودرهای ماشینی افزون بر پودرهای رختشویی مواد دیگری هست که بر قدرت پاک کنندگی آن میافزاید.جهت آشنایی بیشتر میتوانید مقاله پودر لباسشویی مناسب را مطالعه نمایید. مواد تشکیل دهنده پودرهای لباسشویی: ماده اصلی و فعال که وظیفه جداسازی آلودگی هارا از سطح لباس دارد. عامل قلیایی کننده که وظیفه محافظت بدنه لباسشویی را دارد. عامل سفید کننده عامل کنترل کننده کف عامل پاک کننده کمکی عامل جلوگیری کننده از رسوب مجدد چرک عامل درخشان کننده عامل ضدعفونی کننده و...
از دیگر مواد شوینده و پاک کنندهها میتوان به:
اشاره کرد
به اشتراک بگذارید.